Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 9 februari 2018

24 februari: Kom je ook naar ERGroeit en Reclaim the Seeds?

Eetbaar Rotterdam heeft al vijf jaar op rij een stadslandbouwfestival georganiseerd. Vorig jaar is de organisatie overgedragen naar een nieuwe ploeg mensen. Zij organiseren dit jaar samen met Reclaim the Seeds een zadenbeurs en stadslandbouwfestival in één. Dit alles gaat plaatsvinden op zaterdag 24 februari tussen 10.30 uur en 17.00 uur. Dus of je nu kennis of zaden komt uitwisselen, in Bluecity ben je op het juiste adres. Want daar gaat het allemaal plaatsvinden.

En wat nog mooier is: Voedselbos Vlaardingen en het Rotterdam Forest Garden Netwerk (zie ook www.rfgn.nl) zijn er ook bij. We bemannen een kraam op de beursvloer.

Voor nu vervolgen we even met de tekst uit de uitnodiging die door de organisatie van Reclaim the Seeds en Eetbaar Rotterdam wordt verspreid:

"De zadenbeurs zal weer een grote diversiteit hebben aan zaden, kramen en mensen. Voor zowel de ervaren seed saver als voor de beginnende moes- of balkontuinder zal er van alles te vinden zijn. We hopen dat de vrije ruiltafels deze keer weer intensiever zullen worden gebruikt dan de afgelopen edities. Neem ook je eigen zaden en stekjes mee indien je wat hebt!. Ook lokale initiatieven zullen zich op de markt presenteren.

Op de website vind je een kramenoverzicht: https://reclaimtheseeds.nl/rts-kramenlijst-rotterdam.htm

In aansluiting met BlueCity is het thema deze keer 'innovatie van onderop'. Wij zijn voor vooruitgang! Slimme uitvindingen waardoor we allemaal efficiënter voedsel kunnen produceren, nieuwe nuttige producten, er is van alles mogelijk om beter om te gaan met de schaarse grondstoffen en beschikbare ruimte. Dit hebben we nodig voor een duurzame samenleving en voedselsoevereiniteit. Maar het moet wel om vooruitgang gaan, en nieuwe technieken die vooral de machtspositie en winst van grote landbouwbedrijven vergroten vinden we geen vooruitgang maar achteruitgang. Waar de grens ligt en hoe we innovatie in eigen hand kunnen houden zal op 24 februari worden besproken in BlueCity.

Meer over het programma: https://reclaimtheseeds.nl/rts-programma-rotterdam.htm

Praktische informatie

tijden
De zadenbeurs begint om half 11 en duurt tot 5 uur. De eerste workshops beginnen om 11 uur. Wees dus op tijd om zo min mogelijk van het interessante programma te missen.

bereikbaarheid
Bluecity ligt aan de Maasboulevard, een zeer karakteristieke locatie aan het water. Het is gemakkelijk met het OV te bereiken: 10 minuten lopen vanaf NS-station Blaak of 2 minuten vanaf metrohalte Oostplein.

Je kunt bij het gebouw parkeren, dit is echter niet gratis.

Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam. Informatie over de route is te vinden op de website van BlueCity: http://www.bluecity.nl/contact-en-route/

catering
Er is een bar in het gebouw voor koffie, thee en andere versnaperingen. Vanaf lunchtijd zal daar een eenvoudige en betaalbare maaltijd te krijgen zijn.

Meehelpen
Het is alleen mogelijk Reclaim the Seeds te organiseren als voldoende mensen meehelpen. Al het werk gebeurt vrijwillig en er is veel te doen. Lees verder over hoe je kunt meehelpen: https://reclaimtheseeds.nl/rts-meehelpen.htm

Donaties & geld
Ondanks dat we het meeste low-budget proberen te organiseren hebben we toch flink wat kosten. En op het moment is er ook nog een groot gat in de begroting. Donaties zijn daarom welkom! Bij de ingang kun je een donatiepot vinden waar je wat in kunt gooien. De hoogte laten we afhangen van je draagkracht en wat het je waard is.

Bij de markt zal geen geldautomaat aanwezig zijn. Zorg er daarom voor dat je wat cash bij je hebt."

Zien we je daar ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten