Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 9 maart 2018

14 maart: Kom naar de lezing in bibliotheek Vlaardingen

Maart is de maand van de natuur. In het kader van de Boekenweek (10 t/m 18 maart) met als thema de natuur zijn er in de bibliotheek van Vlaardingen verschillende activiteiten.

Eén van die activiteiten wordt verzorgd door Jeroen Hooijmeijer, onze beheerder van voedselbos Vlaardingen. Kom op woensdagavond 14 maart naar de bibliotheek in Vlaardingen om hem te horen vertellen tijdens een lezing over het voedselbos. Deze lezing gaat in twee delen. Het eerste deel wordt verzorgd door Nelleke van der Luit van Stichting Boombehoud Vlaardingen. Het tweede deel dus door Jeroen.

Praktische informatie
Woensdag 14 maart van 20.00 - 22.00 uur.
Entree: € 2,50 voor leden van de bibliotheek/vrijwilligerspas; € 5,00 niet leden.

Bomen, van levensbelang voor ons allemaal
Nelleke van der Luit, voorzitter van de ‘Stichting Boombehoud Vlaardingen’ vertelt in haar lezing over hoe belangrijk groen voor ons allemaal is.
En hoe kunnen wij zelf bijdragen aan meer groen? Verder laat zij in een PowerPoint presentatie ook de schoonheid van bomen zien. Oude bomen hebben een geschiedenis... 

Voedselbos Vlaardingen
Na de pauze geeft Jeroen Hooijmeijer een lezing over het grootste openbaar toegankelijke Voedselbos van Nederland: Voedselbos Vlaardingen. Een voedselbos waarbij het gaat om voedselproductie op basis van natuurlijke principes en in combinatie met (educatieve) activiteiten. In het Voedselbos Vlaardingen worden mogelijkheden ontwikkeld voor een duurzaam ecologisch en recreatief beheer.
Je komt toch ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten