Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 9 maart 2018

Extra vrijwilligers kwamen helpen tijdens NLdoet

Vandaag, op 9 maart, was de landelijke NLdoet-actie. En wij deden ook mee. Dat betekende dat we deze vrijdag niet alleen met de reguliere groep vrijwilligers aan het werk gingen, maar er kwamen extra handen bij.
We hadden een mooie klus aangemeld: het aanleggen van een kruidentuin naast de kas. Er is onder andere marjolein, venkel en salie aangeplant. In de schaduwrand van het bos zijn ook hosta's en struisvarens neergezet. En bovendien lag er ook een hele grote berg houtsnippers bij de ingang aan de spoorzijde te wachten tot die verspreid werd over de paden. Genoeg te doen dus.

Maar zoals iedere vrijdag, werd er eerst een observatieronde gelopen die voor de nieuwe mensen meteen een rondleiding was. Er waren 9 mensen op onze klus afgekomen. En bij deze worden zij nog eens hartelijk bedankt.

Én: er werd deze keer speciaal voor de gelegenheid een lunch klaargemaakt. Er was brandnetelsoep en omelet met kastanjechampignons. Smullen dus.

Hieronder de foto's.


Wil je ook eens komen kijken? Je bent van harte welkom. Eind maart is de eerste rondleiding van dit jaar. Meer info: kijk hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten