Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 10 april 2018

Activiteiten in de maand april

Het seizoen is weer begonnen. En dat betekent ook dat we de eerste rondleiding van dit jaar al weer achter de rug hebben. Ben je er niet bij geweest, en wil je het voedselbos ook een keer in het echt komen ervaren? Lees dan verder.

Natuurlijk hebben we de gewone vrijwilligerswerkdagen op vrijdag waar een ieder welkom is. Het hek is dan open, en de loopplank ligt over de sloot, zodat het semi-openbare deel van het voedselbos ook toegankelijk is op die dagen. Als je zin hebt, kun je een handje helpen met de werkzaamheden voor die dag.

Maar misschien is het nog wel leuker om in de maand april aan één van de volgende activiteiten mee te doen:

Zondag 22 april: Wandeling - Bomen van de Maankalender
Deze wandeling wordt geleid door Joke Visker van Sterrenkruid. Bij elke volle maan hoort een eigen boom met een eigen 'karakter'. Die boom vertelt je iets. Van de 13 bomen vinden we er een aantal terug in het Voedselbos. Misschien herken je een eigenschap van de boom in jezelf. Zo waait de wilg met alle winden mee, de eik blijft stevig staan. Zin om een rondje mee te lopen?

Praktische informatie:
De wandeling wordt gelopen op 22 april 2018 om 14:00 uur en duurt naar verwachting ruim een uur.
Aanmelden kan via info@sterrenkruid.nl (naam en telefoonnummer) en is gewenst i.v.m het minimum aantal deelnemers van vier.
Meer informatie vind je op www.sterrenkruid.nl 

We werken met waardering achteraf. Dat houdt in dat het niet gratis is, maar dat je achteraf geeft wat het je waard was.
We zien je komst graag tegemoet.


Zondag 29 april: Maandelijkse rondleiding
Iedere laatste zondag van de maand wordt er een rondleiding georganiseerd die gegeven wordt door de beheerder of één van de vrijwilligers. Zij vertellen over de realisatie van het voedselbos, en vanuit welke uitgangspunten er gewerkt wordt. Uiteraard lopen we vele eetbare planten- en bomensoorten langs. En als er iets oogstbaar is, kan er ook direct van de plant geproefd worden. Tijdens de rondleiding is het semi-openbare deel van het voedselbos toegankelijk voor publiek.

Praktische informatie:
De rondleiding begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Opgeven graag via info@voedselbosvlaardingen.nl onder vermelding van het aantal deelnemers en ook graag een telefoonnummer. Voor vrienden is één rondleiding per jaar gratis. Voor de anderen werken we met waardering achteraf. Ter plekke vriend worden kan ook.

Wie weet tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten