Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 24 april 2018

Rondleiding laatste zondag van april

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we rondleidingen in het voedselbos. Op 29 april aanstaande is de eerstvolgende. Om 16.00 uur starten we bij de kas die centraal gelegen is op het terrein van ruim 9000 vierkante meter. We zullen iets vertellen over de ontstaangeschiedenis van Voedselbos Vlaardingen. We bestaan inmiddels al zo'n drie jaar, namelijk. En daarna lopen we een ronde over het terrein. Tijdens die wandeling vertellen we over de opbouw en uitgangspunten van het voedselbos. Daarin spelen permacultuurprincipes een belangrijke rol. We proberen te werken zonder inputs van buitenaf. Dat betekent dat we geen meststoffen en pesticiden gebruiken. Het systeem moet zichzelf kunnen bedruipen. Voedselbos Vlaardingen is opgezet vanuit het idee om ervaring op te kunnen doen met een voedselproducerend ecosysteem op basis van een polycultuur. Dat heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele landbouwsystemen die veelal gebruik maken van monoculturen. Als je geïnteresseerd bent in informatie hierover, ben je tijdens de rondleiding aan het juiste adres. Waar nodig gaan we ook in op vragen.

Veel mensen zijn je al voorgegaan. We doen deze rondleidingen nu al een tijdje. En we hebben gezien dat we veel mensen op bezoek krijgen die zelf ook betrokken zijn bij soortgelijke projecten. Dat is interessant omdat we op die manier kunnen bijdragen aan kennisontwikkeling en - uitwisseling.

Opgeven voor rondleidingen is noodzakelijk. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@voedselbosvlaardingen.nl. Vermeld daarbij je naam, het aantal personen en een (mobiel) telefoonnummer.
De rondleidingen zijn niet gratis, maar we werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na de rondleiding een bedrag geeft dat je het waard vond. Je mag zelf weten hoe hoog dat bedrag is. De gedachte daarachter is dat we het voor iedereen toegankelijk willen houden, ongeacht je financiële draagkracht. We gaan er van uit dat daar geen misbruik van gemaakt wordt.
Voor vrienden van het voedselbos is één rondleiding in het seizoen gratis. Je kunt ook ter plekke vriend worden. De minimale bijdrage om jezelf vriend te mogen noemen is 10 euro per jaar.

We hopen aanstaande zondag weer een enthousiaste groep individuen te mogen ontvangen. Voel je welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten