Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 1 december 2015

De kas staat

Afgelopen week is de kas opgebouwd. Er staat nu midden in het voedselbos tussen twee terpen en langs het water een grote groene bol. Dat is onze kas.

Die kas fungeert vooral als binnenruimte voor activiteiten met groepen en als plek waar de vrijwilligers kunnen samenkomen op de werkdagen. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden om 'groen' dat het in ons klimaat nét niet redt, de winter door te helpen. Maar dat is eigenlijk een extraatje, want in principe hebben we vooral planten, bomen en struiken die hier gewoon passen. Ook 's winters.

Binnenkort zal ook de poort aan de spoorzijde van het bos geïnstalleerd worden. Daar is nu een tijdelijk hek gemaakt waarmee we het semi-openbare deel afsluiten. Aan de Zuidbuurtzijde wordt de toegang tot dat deel beperkt door het terugtrekken van de loopplanken die over de sloot liggen.
Op de vrijwilligerswerkdagen zijn deze twee toegangen gewoon open voor publiek. Op alle andere dagen kun je voor een wandeling terecht in het openbare deel van het voedselbos. Je loopt dan door de bosrand over het pad en komt vanzelf aan de andere kant van het voedselbos terecht. Vanaf dat pad is er mooi zicht op het beperkt toegankelijke deel van het terrein.
In het ontwerp is namelijk al rekening gehouden met de zichtlijnen over het water vanaf dat pad. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten