Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 14 december 2015

Even voorstellen: Max de Corte (de Moestuinman)


In een serie berichtjes met de titel 'Even voorstellen' zullen de betrokkenen bij het Voedselbos Vlaardingen iets over zichzelf vertellen. Aan iedere betrokkene werden zes vragen gesteld. De volgende uit de serie gaat over Max de Corte.


Wie ben je?
Mijn naam is Max de Corte, ook bekend als Moestuinman.

Waar woon je?
Ik woon in Rotterdam, in de wijk Kralingen-West.

Welke rol speel je in het project van de ontwikkeling van het voedselbos Vlaardingen?
Als lid van het Rotterdam Forest Garden Netwerk ben ik initiatiefnemer van dit project. Ik ben betrokken bij de aanleg en denk mee over de toekomst van het project.

Waarom ben je geïnteresseerd in voedselbossen in het algemeen en dit project in het bijzonder?
Ik ben altijd al bezig geweest met thema's als kringloopeconomie, transitie, duurzaamheid en zelfredzaamheid.
Voedselbossen (agro-ecologie en agroforestry) zijn het ultieme antwoord op de problemen die onze huidige wereldwijde voedselvoorzieningen creëren. In Vlaardingen willen we demonstreren wat de potentie van deze voedselsystemen zijn en mensen letterlijk laten zien wat er mogelijk is.

Hoe ben je erbij betrokken geraakt?
Zie vraag 3 :-)

Wat hoop je dat er bereikt wordt met het project?
Dat het een voorbeeldproject is, zodat mensen kunnen zien hoe het werkt en door middel van onderzoek bewijzen wat de voordelen zijn. Ik geloof in dit concept en wil mensen laten ervaren wat er mogelijk is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten