Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 6 april 2015

En de vrijdag was ook goed

In het vorige berichtje deed ik verslag van de workshop 'levend bouwen met wilgentenen' die afgelopen zaterdag plaatsvond. Maar op de vrijdag werd er onder een waterig zonnetje door een groep vrijwilligers ook flink veel werk verzet.

Inmiddels zijn de houtsnipperpaden bijna allemaal klaar. Dampende houtsnipperbergen zijn in kruiwagens geladen en verdeeld over het terrein. Die bergen houtsnippers zijn van binnen best warm. Het werd tijd dat ze verdeeld werden over de paden.
En het grootste deel van de composthoop die bij de ingang aan de zuidbuurt lag, is ook weggereden naar de terpen. Bovendien zijn we gestaag doorgegaan met de aanplant van nieuwe struiken.
Er was genoeg te doen, en er is heel veel gedaan. Jong en oud hielp mee. Even lunchen. Een foto met Huib, maar zonder mij en Frans.


En één met mij en Frans, maar zonder Huib.


En soms maakten we tussendoor uiteraard tijd voor een educatief momentje.


Wist je dat 40% van het leven in een bos in dood hout zit. Zie hier een voorbeeld van een natuurlijk insectenhotel.


Wormen zijn goed voor de bodem. Daar moet je er heel veel van hebben. Dat zit bij ons wel goed.


Lijkt het je leuk om ook een keer te komen helpen? Kom dan aanstaande vrijdag naar het voedselbos. Tussen 9.00 uur en 10.00 uur beginnen we. Je mag ook eerst gewoon komen kijken. Maar ik kan je verzekeren dat het meehelpen aanstekelijk werkt. De klussen die gedaan moeten worden variëren. We gaan nieuwe struiken planten; we gaan berenklauwen bestrijden; we gaan compost uitrijden en verdelen over de terpen; en waarschijnlijk nog een laatste stukje pad aanleggen. Kaplaarzen aangeraden. Tot vrijdag?


(Het blijven jongens, hè...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten