Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 21 april 2015

Aankondiging: Voedselbostocht op 20 juni 2015

Voedselbostocht vanuit Schiedam Noord

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. In tegenstelling tot een moestuin plant je een voedselbos maar één keer aan. Daarna kun je jarenlang vele soorten eetbare planten oogsten, vaak meermaals per jaar.

Sinds 2013 ontwikkelt zich een voedselbos in Schiedam Noord. Op het terrein van Boerderij Landvreugd is een klein deel van de Voedselbanktuin aangelegd als een voedselbosje. Na twee jaar begint zich  hier al heel wat eetbaars af te tekenen.

Daarna volgt een bezoek aan het grootste “openbare voedselbos in aanleg”in Vlaardingen-West. Hier verrijst op bijna één hectare, net buiten de Westwijk, een groot voedselbos. Dit bos is sinds januari 2015 in aanleg.

Aanvang: 13.30 op het terrein van Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam Noord.

 Na de rondleiding op Landvreugd kunt u via een boeiende route door de noordrand van Schiedam en Vlaardingen meefietsen naar het Voedselbos in Vlaardingen West. Afstand 7 km.

Ook kunt u per auto de afstand tussen Schiedam en Vlaardingen afleggen.

De excursie gaat om 14.45 uur verder op het terrein van Voedselbos Vlaardingen, van Boendaleweg 1, 300 mtr. vanaf NS station Vlaardingen West.

Einde: 15.30 uur.

Voor meer informatie: www.rfgn.nl  en www.voedselbosvlaardingen.nl
of  bel Huib Sneep op 06-22 99 38 56

Geen opmerkingen:

Een reactie posten