Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 30 januari 2015

Overzichtelijk

Zoals vanochtend beloofd, ben ik vanmiddag even naar het terrein geweest. En daar ben ik speciaal voor jullie met mijn voeten weggezakt in de modder. Ik heb gelijk ook wat foto's genomen. Ik was er toch. ;-)
Het idee is om steeds vanaf een paar dezelfde plekken foto's te nemen. Als je die dan over een jaar (of twee, drie) achter elkaar zet, krijg je een mooi beeld van hoe het bos zich ontwikkelt. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Maar ik wil er zeker mijn best voor doen.

Hier de foto's van vanmiddag. Het ziet er wat sombertjes uit. Denk er daarom zelf een zonnetje bij.
Dit is op het semi-openbare gedeelte. Je kijkt in de richting van het spoor. Achterin kun je de waterpartij zien. (Goed kijken..)

Deze is genomen vanaf de ingang van het openbare deel aan de kant van de spoorlijn. Het openbare pad gaat hier straks rechtsom langs het water. Aan de linkerkant van het water komt een afscheiding zodat dat stuk van het terrein zoveel mogelijk met rust gelaten wordt.

Ongeveer op deze plek blijft een mooie zichtlijn bestaan. Je kijkt over het water uit. En aan de overkant komt een soort kasje te staan.

Hier sta je op het dammetje kijkend richting de zuidbuurt Het openbare pad zal hier rechts tussen de begroeiing door slingeren.

Dit is ook op hetzelfde dammetje, maar dan met je gezicht richting het spoor en de waterweg. Nu staat hier water in, maar dat zal niet altijd zo zijn. De troep die er ligt, zal nog worden opgeruimd overigens.

Deze foto is genomen vanaf het punt waar het openbare pad straks uit de bosjes komt en je dan voor het eerst de open ruimte in kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten