Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 30 januari 2015

Het werk vordert

Er is de hele week gewerkt aan het uitgraven van de waterpartijen en het ophogen van de terpen. Volgens planning zullen vandaag de grondwerkzaamheden afgerond worden. Gedurende de week zijn er verschillende foto's gemaakt. Vanmiddag ga ik zelf nog even een kijkje nemen om te kijken hoe het gebied er nu bij ligt. Hierbij alvast wat foto's van afgelopen week.


Maandag
Vlak bij de ingang is hier de sloot uitgegraven. Met een mooie bocht slingert hij straks dan tussen de huidige knotwilgen door.
 De grond die uitgegraven wordt, wordt uiteindelijk gebruikt voor het opwerpen van de terpen voor de notenbomen. Omdat het ertoe doet in welke volgorde grondlagen worden opgebouwd, is deze berg nog niet de plek van de terp.
Er staan paaltjes geslagen die de omtrek van het uitgegraven deel aangeven. Vanaf de witte lijn zal het glooiend naar beneden lopen. Op het diepste punt (verderop op deze foto), zal het tot 80 cm uitgegraven worden.
Werk in uitvoering dus.
Deze foto laat de rand van de waterpartij zien aan de de achterkant van het perceel. Je ziet wat troep liggen. Een oude bureaustoel, een deel van een hek, oude autobanden en wat flesjes en plastic. De oever waar dat nu ligt, wordt het openbare gedeelte dat altijd vrij toegankelijk zal zijn. Misschien komt hier iets van een zitje ofzo. Aan de overkant van de waterpartij (hier op de foto rechts) zal het semi-openbare gedeelte komen. Dat deel wordt zoveel mogelijk met rust gelaten; dat zal alleen onder begeleiding toegankelijk zijn. Vanaf de plek waar de troep nu ligt, zijn mooie 'zichtlijnen' gepland van waaruit je het gebied mooi kunt overzien.


----------


Dinsdag
Hier kijk je vanuit het begin van het pad door de bosstrook aan de
oostzijde over het dammetje. Je ziet op de voorgrond de nieuwe sloot links en rechts. Op de achtergrond de vijver in wording. Links van de sloot staan drie populieren waarvan het binnenkort de bedoeling is dat ze geveld gaan worden.

Deze foto laat de sloot zien die vooraan weer op diepte is en klaar om straks de metalen brug overheen te leggen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten