Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 27 februari 2023

Kom je helpen struiken planten en paden verbeteren?

Op 10 maart a.s. organiseert Voedselbos Vlaardingen weer een NL Doet-activiteit. We hebben dit jaar verschillende activiteiten: we gaan nieuwe (eetbare) struiken planten én de paden verbeteren. Meld je aan via de website van NL Doet!

De struiklaag aanvullen
Voedselbos Vlaardingen bestaat al sinds 2015, en levert al flink veel oogst op. Afgelopen seizoen plukten we vooral veel aalbessen, appels, kweeperen en mispels. Er is echter nog ruimte in het bos voor nieuwe struiken, zodat we straks nog meer lekkers kunnen oogsten. Zo gaan we nieuwe honingbes-cultivars planten, die grotere bessen geven dan we tot nu toe plukten. En witte aalbessen, omdat we benieuwd zijn naar de smaak, maar ook omdat we graag willen ervaren of de vogels die inderdaad laten hangen. Gelukkig verhongeren die in Voedselbos Vlaardingen zeker niet; er is nog veel meer te snoepen voor mens en dier. Wil je weten wat we nog meer gaan aanplanten? Kom dan gezellig helpen op 10 maart!

Paden verbeteren met knuppels en houtsnippers
Voedselbos Vlaardingen ligt op kleigrond. En hoewel de afwatering goed is, worden de paden in regenachtige perioden wel wat drassig. Daarom leggen we knuppelpaden aan, een houten pad dat traditioneel bijvoorbeeld in veengebieden werd aangelegd. Tijdens NL Doet gaan we op verschillende plekken nieuwe knuppels leggen, en ook rijden we houtsnippers uit over de paden. We hebben namelijk gemerkt dat knuppelpaden bij winterse temperaturen erg glad kunnen zijn. We hebben niet alleen een berg houtsnippers, maar ook een voorraad knuppels klaarliggen. Wil je ook graag zelf knuppels zagen? Dat kan! Laat het weten in je reactie op de bevestiging; dan houden we daar rekening mee.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten