Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 1 september 2022

Rondleidingen tijdens het Oogstfeest

In de zeven jaar dat het voedselbos nu bestaat, hebben we al honderden geïnteresseerden mogen ontvangen voor een rondleiding. Mensen komen vaak van heinde en verre. Elke laatste zondag van de maand (met uitzondering van de wintermaanden) kun je mee met een rondleiding. 
En ook tijdens het Oogstfeest staan de rondleiders voor je klaar!

Rondleiding voedselbos
Ben je benieuwd naar het ontstaan en de ontwikkeling van Voedselbos Vlaardingen. En het hoe en waarom van voedselbossen? Meld je bij onze infokraam op de markt. Bij voldoende belangstelling gaat een rondleider met een groepje op pad.

Wildplukwandeling
We zijn blij dat onze lokale kruidendeskundige Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor ook weer van de partij is. Zij verzorgt een wildplukwandeling voor maximaal 15 deelnemers die om 14.00u start vanaf de infokraam. Tijdens de tocht wordt de basis van het wildplukken behandeld en je leert een aantal kruiden herkennen, waarbij Janneke iets zal vertellen over de geneeskracht en hoe je de plant kunt gebruiken.

En nog veel meer..
Naast de rondleidingen zijn er tijdens het Oogstfeest ook andere activiteiten zoals de Streekmarkt. Lees hierover meer in deze artikelen: Oogstfeest algemeen en Streekmarkt

Praktische info
Het Oogstfeest is op zondag 4 september van 13.00 tot17.00u.
Locatie: Van Boendaleweg 1, Vlaardingen – zie ook Google maps. Kom te voet, met de fiets of OV (metro station Vlaardingen West).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten