Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zaterdag 27 augustus 2022

Streekmarkt op het Oogstfeest

Het aftellen is begonnen: volgende week zondag, 4 september, is Voedselbos Vlaardingen geopend en vieren we het Oogstfeest! We vieren de mooie, verse producten die de natuur ons schenkt. Op de streekmarkt aan de Van Boendaleweg kun je verschillende lokale ondernemers vinden. 


Voedselboshoning
Olaf en Elly zijn de imkers van ons voedselbos. Ze vertellen je graag over het fascinerende leven van het bijenvolk. En natuurlijk is hun kraam gevuld met mooie honingproducten. 


Ondernemers van de Zuidbuurt
Wist je dat er aan de Zuidbuurt, naast het voedselbos, ook diverse lokale ondernemers actief zijn met mooie producten? Op de markt kun je kennis maken met heerlijke jams en andere lekkers van Hoeve Avondrust. Bij deze streekproductenboerderij kun je ook wekelijks vooraf bestelde producten van Rechtstreex ophalen en zo bijdragen aan het verkorten van de keten tussen boer en consument. Kijk voor info op www.rechtstreex.nl. En, nog onder voorbehoud, wordt er door hen misschien ook live appelsap geperst. Jan Huygen in de Ton is een sfeervolle boerderij met een groot assortiment van brocante en landelijke meubels. Ook zij zijn op de markt te vinden. 


Nieuw: brood en natuurkunst
Dit jaar zijn ook de Deegkneders present met hun ambachtelijke broden en koeken. Zij kneden en bakken deze heel lokaal, namelijk in de Westwijk! En ook kunstenares Roelien van Neck is dit jaar voor het eerst aanwezig op de markt. Van planten en soms ook metalen maakt zij inkten om mee te tekenen. Ook maakt Rolien papier van planten, waar ze linosnedes op afdrukt. De kunstwerkjes zijn illustratief en speels en vaak op de natuur geïnspireerd. Naast haar werk verkoopt Roelien ook de natuurlijke inkt voor wie zelf graag tekent. Neem vast een kijkje op Instagram: @Roelien_van_Neck 

Inspirerende boeken
Het voedselbos inspireert je vast en zeker om ook thuis te gaan vergroenen. De ecologische vereniging Velt is daarom aanwezig met een mooie collectie boeken over ecologisch leven en (eetbaar) tuinieren.

En… last but not least, is er onze eigen Voedselbos Vlaardingen infokraam. Je kunt er met al je vragen over ons voedselbos terecht en we verkopen eigen producten. 

Dus graag tot ziens op 4 september! 
Het Oogstfeest is vanaf 13.00u tot 17.00u. Locatie: Van Boendaleweg 1, Vlaardingen (we staan ook op Google maps). Kom te voet, met de fiets of OV (metro station Vlaardingen West).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten