Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 23 augustus 2022

Welkom op het Oogstfeest

Het is bijna zover: op zondag 4 september ben je van harte welkom op ons Oogstfeest! 
Van 13.00 tot 17.00u is er van alles te doen in en om het voedselbos. De komende weken kun je hierover meer lezen op deze website. In dit bericht alvast een korte samenvatting.

Boskeuken en rondleidingen
Onze buiten-boskeuken is tijdens het Oogstfeest weer geopend. Tegen vergoeding kun je er kleine gerechtjes proeven. Heb je nog niet eerder kennisgemaakt met de achtergronden van het voedselbos? Ga dan mee met onze rondleiders. Bij voldoende belangstelling vertrekt er elk half uur een rondleider vanaf de infostand van Voedselbos Vlaardingen. Ook is er deze middag één speciale wildplukwandeling o.l.v. Janneke van Ruijven van het Dwaalspoor. Deze start om 14.00u, ook vanaf de infostand. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Markt, muziek en knutselen
De infostand is te vinden op de streekmarkt op het grasveld aan de Van Boendaleweg. Er zijn daar diverse lokale ondernemers met onder meer ambachtelijke producten, kunst, boeken en brocante aanwezig. En er is swingende muzikale omlijsting van de Vlaardingse band Los Rancheros. Onder leiding van Lieke en Maaike kunnen kinderen met natuurlijke materialen een dromenvanger knutselen. 

Kortom, voor een ontspannende middag in het groen bezoek je op 4 september het Voedselbos!
Het Oogsfeest wordt georganiseerd door de voedselbos vrijwilligers en wij bedanken ook de gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. hartelijk voor hun bijdragen.

Kom zoveel mogelijk te voet, fiets of met het OV. Vanaf metrostation Vlaardingen West loop je binnen 10 minuten naar de locatie. Parkeer de auto bij het station of kijk of er een plekje is bij de Buitenplaats Vlaardingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten