Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 17 juli 2022

Noteer alvast in je agenda: Zondag 4 september Oogstfeest!

Na de eerdere  goedbezochte oogstfeesten, organiseren wij op 4 september alweer het 3e oogstfeest! 

Onze poort is die dag geopend van 13.00u tot 17.00u, de toegang is gratis. De komende periode kun je op deze website steeds meer informatie vinden over wat er allemaal te doen is. Hieronder vast het voorlopige programma.

Proeven
Natuurlijk is de gezellige Buiten-Boskeuken geopend waar onze voedselboskok weer de lekkerste gerechtjes zal serveren.
Tegen een kleine vergoeding zijn deze te koop (zolang de voorraad strekt).

Ontdekken
Ook staan de rondleiders weer voor je klaar. Je hoort van hen hoe het voedselbos is ontstaan, ze vertellen over het hoe en waarom en zullen je  wijzen op de diverse eetbare soorten die je tegenkomt. Ook Het Dwaalspoor is weer aanwezig voor een wildplukwandeling. Hiervoor moet je wel vooraf aanmelden, meer informatie volgt in de loop van augustus.


Kijken, kopen en swingen
Neem een kijkje op de streekmarkt op het veld aan de Van Boendaleweg. Naast onze eigen kraam en de kraam van de voedselbosimkers zijn ook diverse ondernemers van de Zuidbuurt van de partij. Laat je informeren en koop een lekkere pot honing, chutney of Vlaardbeienjam. 
Ook kun je weer swingen op de countrymuziek van de de band Los Rancheros ook wel de BOOGIE WOOGIE COWBOYS genoemd.

en nog meer... 
De komende periode hopen we nog extra activiteiten aan het programma toe te voegen. Hou deze website daarom goed in de gaten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten