Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 27 maart 2022

Zondag 3 april: wildplukwandeling door Het Dwaalspoor

Ga je mee dwalen in het Voedselbos? We gaan op zoek naar de eetbare en geneeskrachtige wilde kruiden in het Voedselbos in Vlaardingen. Dat zijn vooral de plantjes die spontaan zijn opgekomen en die je ook in je eigen omgeving kunt vinden. Al wandelend komen we de verschillende kruiden tegen waarbij ik je vertel over de werking van het kruid en op welke manier je het allemaal kunt gebruiken. Aan het einde van de wandeling maken we samen een veganistisch wildplukhapje en wilde kruidenthee klaar.  

We gaan deze keer op zoek naar voorjaarskruiden zoals kleefkruid en brandnetel en zullen verschillende E.H.B.O. kruiden behandelen zoals duizendblad. Na afloop maken we wilde kruidenthee en toastje wildplukboter klaar.

Achteraf ontvang je een digitale hand-out waarin de behandelde kruiden staan omschreven, zodat je er thuis ook mee aan de slag kunt!
Omdat het de eerste wildplukwandeling van het seizoen is, krijg je er een kruidenzalf bij cadeau.  

Praktisch informatie
Wanneer: zondag 3 april van 10.00-12.00/12.30 uur
Waar: Voedselbos Vlaardingen

Voor wie: volwassenen
Door wie: Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor

Kosten: 27,- per persoon
Bij 5 aanmeldingen gaat de activiteit door.
Aanmelden kan door een mailtje met je naam en telefoonnummer te sturen naar: info@hetdwaalspoor.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten