Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 7 juni 2020

Rondleidingen weer van start

Vanaf 28 juni zijn er weer reguliere rondleidingen in het voedselbos. Iedere laatste zondag van de maand organiseren we deze rondleidingen. In verband met de corona-maatregelen hebben we de rondleidingen van maart, april en mei moeten annuleren, maar in juni gaan we dus weer beginnen. 

Waar we normaal met één rondleider op 12 deelnemers werkten, hebben we dit nu aangepast om tegemoet te komen aan de anderhalve-meter-richtlijn. Voor iedere rondleiding hanteren we nog steeds maximaal 12 deelnemers, maar we zullen twee rondleiders inzetten. Daarmee loop je de rondleiding in een groepje van zes personen, en dan is anderhalve meter afstand houden gewoon mogelijk, terwijl de rondleiding ook leuk blijft.
Daarnaast rekenen we op de eigen verantwoordelijk van de mensen die zich opgeven. We verwachten dat je niet komt als je klachten hebt.

Aanmelden
Vooraf aanmelden voor de rondleidingen is verplicht. Dat doe je door een mailtje te sturen naar info@voedselbosvlaardingen.nl onder vermelding van het aantal personen en je telefoonnummer. Je krijgt altijd een bevestiging en een mailtje met praktische informatie teruggestuurd.

Kosten
De rondleidingen zijn niet gratis. Maar je hoeft ook geen entree te betalen, want we werken met een waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je achteraf een bedrag doneert voor wat je het waard vond. Daarmee zorgen we ervoor dat ook mensen met minder financiële draagkracht kennis kunnen nemen van voedselbossen. 
Voor vrienden van het voedselbos is één rondleiding per jaar trouwens wel gratis. Hoe je vriend kunt worden, vind je hier.

Voor groepen zijn rondleidingen op afspraak mogelijk. Als je dat leuk lijkt, voor een bedrijfsuitje, een tuiniersclub of een vriendengroep, dan kun je ook een mailtje sturen. We maken dan afspraken over tijdstip, prijs en eventuele overige wensen.


We hopen jullie ook dit seizoen een keer in het voedselbos te zien. Geen opmerkingen:

Een reactie posten