Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 10 januari 2020

Lezing: Voeding voor onze voeding - 15 januari

In en om Voedselbos Vlaardingen zijn een hoop vrijwilligers actief die allemaal net hun eigen expertise en vaardigheden hebben. Op zo'n diverse club mensen zijn wij heel trots.

Zomaar wat oogst uit augustus
Eén van onze vrijwilligers is Huib Sneep. Hij is niet van het type vrijwilliger dat iedere vrijdag de wildgroei van bramen komt reguleren. We kunnen op Huib een beroep doen als we advies nodig hebben over langere-termijn plannen. Hij is onze 'bomen- en bodemman'. Daarnaast heeft hij een groot relevant netwerk in de regio. En hij is mede-initiatiefnemer van ons voedselbos.

Binnenkort geeft hij een lezing met de titel 'Voeding voor onze voeding'. Deze lezing is onderdeel van een serie lezingen die door Huisartsenpraktijk Schiedam Noord wordt georganiseerd. De lezingen zijn afzonderlijk te bezoeken. Komende woensdag komt de lezing van Huib aan bod.

Voeding voor onze voeding
"Hoe ontstaan de planten die wij eten en welke organismen en mechanismen spelen daar een positieve of juist een negatieve rol bij? Wat maakt voeding eigenlijk “gezond”? Wat is het verschil tussen biologische teelt en “gewone” teelt? Is biologisch eten echt beter? Huib Sneep gaat het u vertellen. Hij zoekt graag naar overeenkomsten tussen de processen in het menselijk lichaam en die in de ons omringende natuur, bijvoorbeeld die van de bodem."

Het belooft zeer interessant te worden. Kom je ook?

De praktisch info
Datum: woensdag 15 januari 2020
Tijdstip: 19.30 - 21.00 uur
Zaal open: 19.00 uur
Locatie: Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, Schiedam
Entree: 6,00 euro (aan de zaal 8,50 euro)
Opgeven via: ewg@hasn.nl
Kaartjes afhalen: een half uur voor aanvang van de lezing
Meer info (ook over de andere lezingen): huisartsenschiedamnoord.nl/nieuws/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten