Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 5 januari 2020

Honing


Dit hierboven is een foto van mei 2019. We laten hem zien, omdat HET hier gebeurt. Als je goed kijkt daar in de bosrand. Net achter die strook witte bloemetjes. Daar staan namelijk een aantal bijenkasten. Kijk maar:


En ja, daar gebeurt het dus. Daar wordt onze honing gemaakt. En onze imkers, Elly en Olaf, zorgen ervoor dat deze honing in potjes belandt. En zij verkopen dat op marktjes en soms na rondleidingen in het voedselbos.

Afgelopen vrijdag kwamen we met alle vrijwilligers bij elkaar. En ook Elly en Olaf waren van de partij. En zij hadden een verrassing. Van ieder potje honing dat zij verkocht hebben, wilden ze een euro doneren aan stichting Voedselbos Vlaardingen. En dat was alles bij elkaar een mooi bedrag.

Marije, onze voorzitter, en Jeroen, onze beheerder, namen de cheque met plezier in ontvangst.Het samenzijn was ook bedoeld om alle vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar te bedanken. Dit is één van die paar momenten in het jaar waarop alle betrokkenen - de vrijdag-vrijwilligers, de bestuursleden en de initiatiefnemers - elkaar zien. Het was een gezellige avond.

Op naar een mooi 2020!

Ook vrijwilliger worden? Kijk hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten