Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

dinsdag 19 september 2017

PolderParade op 1 oktober: ook in het voedselbos

Op zondag 1 oktober wordt het leuk op de Zuidbuurt. Verschillende locaties bieden activiteiten aan: Paviljoen de Krabbeplas, De Buitenplaats, Hoeve Avondrust, De Engelenhoeve/Galerie de B, De Wijnboerderij, De Vreemde Vogel en Golfbaan Schinkelshoek. In dit rijtje mag Voedselbos Vlaardingen natuurlijk niet ontbreken.

Fiets jij ook mee met de Polderparade? 
Deze culturele fietstocht voor jong en oud leid je langs 8 locaties, van Westwijk naar Zuidbuurt, waar je kunt genieten van o.a. theater, muziek en (beeldende) kunst. Het landschap vormt het decor voor verrassende acts, korte voorstellingen en muzikale optredens. Naast deze ‘culturele streekproducten’ kan er natuurlijk geproefd worden van lekkere hapjes en drankjes uit de streek.

Voedselbosparade
Bij ons begint de Parade (hopen we, want uiteindelijk bepaalt u dat zelf). We se
rveren verrassende snacks uit het voedselbos. Er zijn mooie liedjes en poëtische verhalen onder de treurwilg. Er is ieder uur een rondleiding. En we verkopen ook producten uit het voedselbos.
Onze eigen imker is aanwezig en zal enthousiast vertellen over zijn bijen in het voedselbos. De kinderen kunnen zich laten schminken als een wild dier en popcorn maken boven een vuurtje. Je komt toch ook?

Programma onder de treurwilg - gratis

  • Mooie liedjes van Giel
  • Verhalen van Toon Tellegen (voorgedragen door Mart Mosterd)
  • Djembé workshop

Rondleiding voedselbos - gratis 
Nieuwsgierig wat een voedselbos is en de visie die hierachter zit?  Loop dan eens mee met één van de rondleidingen door het voedselbos. Ieder heel uur start er een nieuwe rondleiding. Het startpunt is bij de toegangspoort aan de spoorzijde van het voedselbos.

Menu
Bossig champignonsoepje - € 2,00
Appeltosti van het vuur - € 2,50
Pannenkoek uit de pan met bramenjam - € 2,50

Popcorn maken boven een vuurtje - gratis
Schminken - gratis

Te koop
producten uit het voedselbos:
bramenjam
dessertsaus en meer.....

Alle opbrengsten komen ten goede aan Stichting Voedselbos Vlaardingen.

Meer informatie over de PolderParade vind je op de website van Kade40. Daar vind je ook het volledige programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten