Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 9 november 2015

Voedselbos Vlaardingen zoekt bomen- en struiken planters

[Persbericht]

Begin dit jaar is er een uniek project gestart aan de rand van Vlaardingen naast de Westwijk: de aanleg van een Voedselbos.
In zo'n bos wordt gewerkt met verschillende lagen eetbare beplanting: kruiden, struiken en bomen. Van struiken en bomen kun je fruit en noten oogsten als eetbare onderdelen, maar er zijn ook bomen waarvan het blad eetbaar is.

Zaterdag 21 november kan iedereen komen helpen met het aanplanten van nieuwe struiken en bomen in het voedselbos. Er gaan wel 600 stuks de grond in! Mensen die het leuk vinden om buiten de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom. Ook kinderen kunnen meedoen, wel onder begeleiding van een volwassene. Natuurlijk kun je die dag ook meer te horen krijgen over het hoe en waarom van het voedselbos. Tussen 10.00 en 16.00u zijn alle planters welkom. De ingang van het Voedselbos is aan de Van Boendaleweg 1 (de weg evenwijdig aan het spoor, richting station Vlaardingen West), bij het bord Forest Garden. Parkeren is beperkt mogelijk dus kom met fiets of OV. Voor mensen die de hele dag komen helpen is er lunch en ook koffie en thee zijn aanwezig.

Schoolkinderen hielpen eerder dit jaar al met het planten van bomen en struiken in het voedselbos en op 16, 17 en 18 november komen er weer groepen helpen van scholen uit de buurt. Ook is een groepje vrijwilligers wekelijks bezig met het onderhoud van het bos. Iedere vrijdag wordt er gewerkt. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.voedselbosvlaardingen.nl

_____________________________________

Overigens wordt er op 14 november ook al een plantdag gehouden. Wie niet op 21 november kan, maar wel op 14 november is van harte welkom om op die dag een handje te komen helpen. Ook dan zijn we tussen 10.00 uur en 16.00 uur aan de slag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten