Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 4 oktober 2015

Groen Dichterbij Najaarstour: Maak kennis met het Voedselbos Vlaardingen

Zaterdag 24 oktober organiseert Groen Dichterbij in samenwerking met het Voedselbos Vlaardingen een rondleiding in het Voedselbos. Maak kennis met de principes van een voedselbos, laat je in het bos inspireren voor je eigen buurtproject of leer meer over de waarde van een voedselbos voor buurtprojecten.

Beheerder Jeroen Hooijmeijer neemt je mee het Voedselbos in en geeft je een uitgebreide rondleiding. Hij zal je meer vertellen over het tot stand komen van het bos, maar bijvoorbeeld ook over de voedselproductie. In tegenstelling tot een moestuin plant je een voedselbos maar één keer aan. Daarna kun je jarenlang vele soorten eetbare planten oogsten, vaak meermaals per jaar.

Na de rondleiding in het bos zal de Moestuinman, Max de Corte, een presentatie geven over het Voedselbos in relatie met andere buurtprojecten. Aan het einde is er gelegenheid om nog even na te praten.

Programma
9.30 Verzamelen koffie/thee
10.00 Rondleiding door het Voedselbos
11.15 Presentatie voedselbos in relatie met buurtprojecten
11.45 Afsluiting met koffie en thee in Hoeve Avondrust

Praktische gegevens
Datum en tijd: 24 oktober, 9.30 – 12.00
Locatie: Boendalenweg 1, Vlaardingen
Aanmelden: http://bit.ly/voedselbos
Entree: gratis

Meer informatie: groendichterbij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten