Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 22 oktober 2015

Even voorstellen: Mirjam Hooijmeijer

In een serie berichtjes met de titel 'Even voorstellen' zullen de betrokkenen bij het Voedselbos Vlaardingen iets over zichzelf vertellen. Aan iedere betrokkene werden zes vragen gesteld. De zesde uit de serie gaat over Mirjam Hooijmeijer.


Wie ben je?
Ik ben Mirjam Hooijmeijer.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren en getogen in de Westwijk in Vlaardingen.

Welke rol speel je in het project van de ontwikkeling van het voedselbos Vlaardingen?
Ik help mee met de organisatie van de evenementen, zoals plantdagen of de opening. Ik betrek de scholen met hun leerlingen bij het voedselbos. Daarvoor help ik mee in de ontwikkeling van een educatief programma.
Tijdens de vrijwilligerswerkdag ga ik met de kinderen op ontdekking en bouwen we een hut of vangen we waterdiertjes, etc.

Waarom ben je geïnteresseerd in voedselbossen in het algemeen en dit project in het bijzonder? Hoe ben je erbij betrokken geraakt?
Ik zou meer biodiversiteit willen zien in de beplanting in wijken, waar je ook als mens de vruchten van kan plukken. Samen met Jeroen fantaseerde ik over dit mooie stukje land. Ik wilde wel een speelbos, Jeroen een griende. Dit is later een voedselbos geworden en met dit idee is Jeroen langs de juiste mensen gegaan. Het is een kleine droom die uit is gekomen, waar we trots op zijn!

Wat hoop je dat er bereikt wordt met het project?
Veel lekkere productie uit het voedselbos. Nieuwe voedselbos producten maken. Een voedselbos receptenboek. En daarnaast dat er in de aanleg van wijken meer gebruik wordt gemaakt van eetbare beplanting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten