Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 5 juni 2015

Uitnodiging opening Voedselbos Vlaardingen op 20 juni

U wordt van harte uitgenodigd bij de opening van het Voedselbos Vlaardingen op zaterdag 20 juni.
In samenwerking met het Recreatieschap Midden-Delfland, de Snoepjestuin en het Rotterdams Forest Garden Netwerk is de Stichting Voedselbos Vlaardingen begin dit jaar gestart met de aanleg van een voedselbos aan de Zuidbuurt in Vlaardingen.

Het Voedselbos Vlaardingen is een door mensen ontworpen ecosysteem dat voedselproductie op basis van natuurlijke principes combineert met kansen voor burgerparticipatie, biodiversiteit, natuur- en milieu educatie en ondernemerszin.

Het ontwikkelen en laten groeien van een voedselbos is een proces van jaren, maar nu de basis van het ontwerp is gerealiseerd met hoogteverschillen in het terrein, en de eerste bomen en struiken zijn geplant willen we met u het Voedselbos feestelijk openen en de eerste oogst nuttigen.

Het programma
11.30 u.   ontvangst met koffie en thee
12.00 u.   officiële opening; Annie Boekestijn (Vereniging Vockestaert) overhandigt de eerste producten uit het voedselbos aan vertegenwoordigers van de organisaties die ons ondersteunen
12.30 u.   rondleidingen
15.00 u.   sluiting


De opening is goed te combineren met de andere activiteiten van de Midden-Delflanddag.

Bereikbaarheid: de locatie is goed te bereiken met OV (500 meter lopen van Station Vlaardingen-West) en fiets; voor wie toch met de auto wil komen is er (beperkte) parkeergelegenheid aan Van Boendaleweg 1; lopend en per fiets is het Voedselbos ook toegankelijk vanaf de Zuidbuurt.

Aanmelding vooraf per email is welkom via: voedselbosvlaardingen [at] outlook.com.

Uitnodiging Opening-Voedselbos 20-juni-2015

Over het project
Het Voedselbos Vlaardingen, locatie Zuidbuurt, is een project van Stichting Voedselbos Vlaardingen i.s.m. het Rotterdams Forest Garden Netwerk, de Snoepjestuin en Recreatieschap Midden-Delfland en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam-Vlaardingen, Omgevingsfonds Midden-Delfland en de Provincie Zuid-Holland, met materiële bijdragen van Eneco. Met productie van voedsel en andere gewassen en het geven van educatie als basis, worden in Voedselbos Vlaardingen verdienmodellen ontwikkeld voor het ecologisch en recreatieve beheer van de locatie.
Stichting Voedselbos Vlaardingen wil daarmee bijdragen aan de maatschappelijke en vakmatige discussie over de
toekomst van ons stedelijk groen, onze buitenruimte en onze landbouw. Volg ons op www.voedselbosvlaardingen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten