Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 21 juni 2015

En het bos is officieel geopend!

Gisteren (20 juni) is het voedselbos officieel geopend. De eerste oogst uit het bos was vlierbloesem. Daar is siroop van gemaakt. En deze flesjes werden tijdens de opening uitgedeeld aan de vrijwilligers en de mensen die het voedselbos mogelijk hebben gemaakt.
De poort aan de spoorzijde van het bos was vooraf dichtgeweven met wol en bloemen. Het was aan de volgende generatie, de kinderen uit het gezelschap, om de poort gezamenlijk open te knippen. Dat werd verzorgd door Mirjam van de Snoepjestuin.
's Middags waren er rondleidingen door onze experts van het Rotterdams Forest Garden Netwerk waarbij er meer verteld werd over de achtergronden van het voedselbos, en er uitgebreid de gelegenheid was om vragen te stellen.
Het weer was goed en de belangstelling gedurende de dag was groot.


Suzanne Stolk (één van de vrijwilligers) heeft een mooi fotoverslag op Facebook gezet. Maar omdat niet iedereen Facebook heeft, zal ik het hieronder integraal overnemen.De eerste gasten zijn gearriveerd.


Er blijkt grote belangstelling voor de opening van het voedselbos!


Ontvangst met koffie, thee en vlierbloesemlimonade.


De hele meute vertrekt naar het 'podium' voor de opening.


Mirjam Warnaars, eigenares van Landwinkel Hoeve Avondrust en voorzitter van de stichting Voedselbos Vlaardingen heet iedereen welkom.


Aan Annie Boekestijn van de agrarische natuurvereniging Vockestaert de eer om de opening te verrichten.


Het Voedselbos is mogelijk gemaakt door: Recreatieschap Midden-Delfland, Provincie Zuid-Holland, het Omgevingsfonds Midden-Delfland, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Eneco. Gedeputeerde Han Weber van de provincie krijgt het eerst product uit het voedselbos uitgereikt: vlierbloesemsiroop.


Overhandiging van het product aan wethouder Hoekstra van gemeente Vlaardingen.


Caroline van der Zwan van Fonds Vlaardingen, Schiedam e.o. krijgt het eerste product overhandigd.


Agnes van Ardenne, aanwezig namens Food Council Rotterdam. Rechts Jan van der Schans, secretaris van stichting Voedselbos Vlaardingen.


En nu in een lange stoet over het houtsnipperpad van het openbare deel langs het voedselbos voor de opening van het semi-openbare deel van het bos.


De kinderen mogen de poort openknippen.


Aftellen...


... en knippen maar!


De laatste touwtjes.


Kunnen we naar binnen?


Jaa, welkom in het Voedselbos Vlaardingen!


Heb je de opening gemist, maar vind je het wel leuk om een keer te komen kijken? Iedere vrijdag zijn er tussen ca. 9.00 en 16.00 uur vrijwilligers aan het werk. Wees welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten