Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 1 februari 2024

Data rondleidingen 2024 bekend

Onze rondleiders zijn er klaar voor!

Sinds de aanleg van ons voedselbos is educatie, naast voedselproductie en recreatie, één van de hoofddoelstellingen van stichting Voedselbos Vlaardingen. Daarom zijn we al in een vroeg stadium gestart met het organiseren van maandelijkse rondleidingen.  
Omdat de rondleidingen onverminderd populair blijven, plannen we ze ook dit jaar weer in. Vanaf februari tot en met november is er elke laatste zondag van de maand de mogelijkheid om met een rondleider mee te wandelen door het voedselbos. We bieden de rondleidingen op basis van waardebepaling achteraf. Dat betekent dat we je vragen om na de rondleiding een donatie te doen. Je kunt zelf bepalen wat je het waard vond. Op deze manier houden we de rondleidingen laagdrempelig.

Door de jaren heen is er een heel team van vrijwillige rondleiders ontstaan en vonden we het hoog tijd om eens met elkaar terug te blikken en te evalueren. Dat deden we op de laatste zondag van januari.
Het was leuk om te horen hoe iedereen de rondleiding aanpakt. Populaire startplekken zijn de informatieborden bij beide ingangen van het voedselbos, maar ook de koepelkas in het midden. De rondleiders vertellen in grote lijnen hetzelfde maar natuurlijk heeft ieder ook zijn/haar eigen voorkeuren en bijzondere anekdotes. Meestal kan er ook iets geproefd worden door de deelnemers, al is dat natuurlijk ook seizoen afhankelijk.

Ga op pad met onze rondleiders op laatste zondag van de maand
Ben je benieuwd naar de achtergrond, het ontwerp en de soorten die te vinden zijn in Voedselbos Vlaardingen? Meld je dan aan voor de eerste rondleiding op 25 februari of alvast voor een rondleiding verderop in het jaar.
Via deze link kun je alle data vinden en uitleg over hoe je aan kunt melden: ActiviteitenGeen opmerkingen:

Een reactie posten