Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

donderdag 10 augustus 2023

When KITE meets Voedselbos Vlaardingen….

 Een verslag van een mooie vakantie-activiteit die in het voedselbos werd georganiseerd. Door één van onze vrijwilligers:

"In de natste week van de zomer gebeurde er iets magisch boven het Voedselbos. Groene energie dreef wolken uiteen en de spetters die we kregen waren in de vorm van bruisende enthousiaste kids.

KITE uitvindersland was op zoek naar een inspirerende plek en liet het oog vallen op de groene oase in de Zuidbuurt. Zo sloegen wij de handen ineen. Het gevolg: kleine uitvinders in de dop toverden een heus ecologisch bio-dynamisch limonade fabriekje als een paddenstoel uit de grond. Door kundige handjes werden buizensystemen aangelegd om met behulp van houtskool, kiezels en zand, vuil water te filteren en te zuiveren. Dit  gezuiverde water diende als basis van de limo. Uiteraard werd dit door de kleine ingenieurtjes zodanig in elkaar geknutseld dat het water niet ergens “bleef hangen”, water stroomt natuurlijk van hoog naar laag……

Maar water is maar water. Gelukkig was daar het bos met al haar geuren, kleuren en lekkere smaken. Stoer werd alles geproefd, zoet, bitter, wrang… van superfood als de wrange appelbes tot heerlijk zoete wijnbessen. Niet alleen het water was gezuiverd, ook in de kids bleven zuiver groene pareltjes over. Wat een passie, wat een samenwerking. Met elkaar, en met de papa’s en mama’s.

Volgens eigen kinderrecept werden de smaken aan het water toegevoegd en voor de veiligheid nog even gekookt. Wat over bleef was een heerlijk brouwsel waar we met oogjes dicht van proefden om zo met aandacht alle smaken te kunnen herkennen. Het kleine zuurtje kreeg nog een drupje eigen Vlaardingse honing en toen was de limo helemaal klaar om geserveerd te worden. In een beker met eigen ontworpen etiket!

Elfjes met wilgenkransen kwamen uit hun hutje en gluurden mee boven de gedekte tafel met culinaire kruidenboter en bramen taartjes met stukjes pruim. Geen kruimel bleef er over.

Ook de organisatoren gingen met vlinders in hun buik naar huis want deze jonge groene pareltjes zijn onze bouwstenen voor de toekomst…!"Geen opmerkingen:

Een reactie posten