Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 21 februari 2022

NL Doet op vrijdag 11 maart: doe je mee?

Kom je 11 maart ook naar de NL Doet plantdag in Voedselbos Vlaardingen? 

Op vrijdag 11 maart organiseert Voedselbos Vlaardingen een NL Doet activiteit. We gaan de kruidlaag verder uitbreiden met vaste groenten: groenten die je niet elk jaar hoeft op te kweken, maar die voor vele jaren oogst opleveren. Bijvoorbeeld asperges, maar ook kardoen, rabarber, salomonszegel en struisvaren. Naast vaste groenten planten we ook lekkere aardbeien.  
 
Op deze plantdag maken we eerst kennis met elkaar. En daarna gaan we lekker aan het werk. Ieder in zijn eigen tempo. Werkzaamheden waaraan je kan denken, zijn: wieden, plantgaten maken, planten in de grond zetten, water uit de sloot halen om de planten te begieten. Maar ook takken verzamelen om randen te maken voor het nieuwe plantvak, en die randen maken. In het voedselbos is ook een buitenkeuken. Daar lunchen we gezellig met elkaar. 
 
Zin om mee te helpen? Meld je dan aan via NL Doet. Dit is de link naar onze activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten