Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 25 mei 2020

Biodiversiteit en belevenissen in Voedselbos Vlaardingen - een eindverslag

Na relatieve radiostilte hebben we weer nieuws te delen! 
Er is -op anderhalve meter afstand- namelijk een zeer mooi verslag overhandigd door de deelnemers aan de natuurgidsenopleiding van IVN uit Delft.

"We begonnen met een rondleiding door het voedselbos, wat nog redelijk kaal was, geen blad aan de bomen, struiken en planten, bleek er al enorm veel te zien. De vrijwilligers van het voedselbos waren enthousiast over het voedselbos en dat enthousiasme hebben we kunnen overnemen. Zeker naar mate de lente zijn intrede deed, leek het gebied, hoe klein ook, met de dag te veranderen. Er is zo veel te zien, te horen, ruiken, proeven, voelen en op te merken, dat je zintuigen te kort komt." (bron: nawoord eindverslag)


Van januari 2019 tot en met februari 2020 hebben drie natuurgidsen in opleiding ons voedselbos als adoptieterrein voor hun opleiding gebruikt. Johan, Janneke en Corry hebben in al die maanden steeds terugkerende bezoeken gebracht aan het voedselbos en hebben tijdens al die bezoeken de biodiversiteit in kaart gebracht. Voor hun opleiding moesten zij een eindverslag opleveren, en dat eindverslag is een tijdje geleden aan ons overhandigd. Jeroen mocht het in ontvangst nemen. 

En wat het mooie is: er is ook een digitale versie (pdf) van beschikbaar zodat je het zelf thuis ook kunt doornemen. Als je dat leuk vindt. Het verslag is heel uitgebreid en van mooie foto's voorzien. Zeer de moeite waard. Maar oordeel vooral zelf. (De download kan even duren, want het pdf-bestand is vrij groot.)


Johan, Janneke en Corry, bedankt voor het delen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten