Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 9 februari 2020

Rondleidingen starten weer - 23 februari de eerste

Ons voedselbos mag op veel belangstelling rekenen. We krijgen veel nieuwsgierige en leergierige mensen op bezoek. Sommigen worden vrijwilliger, anderen zijn bezig met eigen voedselbos-initiatieven. Ook dagjesmensen en belangstellende wandelaars uit de nabijgelegen wijk weten de weg te vinden. 
Wij vinden dat niet raar. Het voedselbos is een heel fijne plaats om te zijn. En er valt genoeg te zien, te ervaren en te leren.

Maandelijkse rondleidingen
Vanaf februari vangen de rondleidingen op de laatste zondag van de maand weer aan. Deze maandelijkse rondleidingen organiseren we voor alle belangstellenden die het verhaal achter het voedselbos willen horen. Drie vrijwilligers geven deze rondleidingen bij toerbeurt. Zij zijn vrijwel vanaf het begin betrokken bij het voedselbos en weten daar veel over te vertellen. 

Voor de rondleiding in februari is nog plaats. De aanmeldingen beginnen binnen te lopen, dus als je zeker wilt zijn van een plekje is het handig om dat op tijd aan te geven. Per rondleiding kunnen 12 personen meedoen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.
Deze rondleidingen zijn niet gratis. We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na de rondleiding het bedrag betaalt dat je het zelf waard vond. Aanmelden vooraf is verplicht via info@voedselbosvlaardingen.nl.

De planning voor komend seizoen staat bij ons op de website. Alleen in december en januari doen we geen reguliere rondleidingen. Het overzicht voor 2020 vind je hier.

Rondleiding op afspraak
Naast deze maandelijkse rondleidingen doen we sinds vorig jaar ook rondleidingen op afspraak. Als je zelf een groepje bij elkaar vindt met interesse om het voedselbos een keer te bezoeken, kun je zo'n rondleiding boeken. We rekenen dan een vaste prijs die het meest gunstig is bij een groepsgrootte van tussen de 12 en 16 personen. Het bijkomende voordeel is dat we in overleg de datum bepalen. Je zit dus niet vast aan een zondag. Daarbij moeten wij alleen even kijken of we een vrijwilliger beschikbaar hebben op de gewenste datum. Meestal komen we daar wel uit. 
Dus wil je met collega's, je klas, een vriendengroep of familie je eigen rondleiding, schroom dan niet om contact op te nemen via info@voedselbosvlaardingen.nl.

We hopen dit jaar ook weer veel belangstellenden te mogen ontvangen. 

Andere scholing
Ben je overigens op zoek naar scholing op het gebied van voedselbossen of agroforestry, dan zijn onze rondleidingen een mooi startpunt, maar kijk dan vooral ook eens bij het aanbod dat de Green Deal Voedselbossen verzameld heeft op hun website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten