Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 17 maart 2019

De handen gingen uit de mouwen tijdens NLdoet in het voedselbos

Afgelopen vrijdag deed Voedselbos Vlaardingen mee met de NLdoet-actie van het Oranjefonds. Onze klus hield in om vrijwilligers te laten helpen met het planten van wat extra plantgoed. We konden nog wel wat honingbessen en ander laag fruit gebruiken. Hier en daar zijn in de afgelopen drie jaar wat struiken verloren gegaan en we hadden op sommige plekken ook nog wat ruimte 'over'.

Onze beheerder Jeroen had daarom een aanhanger vol plantjes geregeld. Maar het weer van afgelopen week gooide voor deze klus wat roet in het eten. De voorgaande dagen waren behoorlijk nat door de vele regen die gevallen was. En in het voedselbos staat de zorg voor de bodem op de eerste plaats. Als we in deze natte kleigrond plantjes zouden gaan planten met groepjes vrijwilligers, dan zouden we meer schade dan goed doen. Je laat dan met zijn allen een plantje achter in een sterk verdichte bodem, waarin het moeilijk wortelen is. En dat wilden we voorkomen. De plantactie is om die reden uitgesteld.

De plannen werden zodoende veranderd. Er werd 's ochtends een grote berg houtsnippers gestort en de aangemelde vrijwilligers hebben met veel plezier geholpen met het onderhoud aan de paden. Er waren nog wat stukken die wel wat extra houtsnippers konden gebruiken. Gewapend met drie kruiwagens, wat scheppen en een hark was deze klus zo geklaard.

Het werk werd vooraf gegaan door een uitgebreide rondleiding van onze eigen Mike. En aan het einde waren er een hapje en drankje verzorgd door Anja. Lekkere brandnetelpannenkoekjes en paddenstoelen-omeletjes bijvoorbeeld. 

Het was wat ons betreft toch nog een geslaagde ochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten