Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 25 januari 2019

Planning voor de rondleidingen van 2019 bekend

We hebben goed nieuws voor iedereen die voedselbos Vlaardingen een keer in het echt wil zien. Binnenkort gaan de maandelijkse rondleidingen weer beginnen. Dit jaar beginnen we hier een maand eerder mee dan vorig jaar. De eerste rondleiding staat gepland op zondag 24 februari 2019.

Daarna is iedere laatste zondag van de maand een dag waarop een rondleiding plaatsvindt. Alleen in de maanden januari, juni, juli en december doen we dat niet. De rondleidingen zullen in 2019 allen om 15.00 uur starten en ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag nemen.

Tijdens de rondleiding vertelt één van de vaste vrijwilligers over het ontwerp, de aanleg en het beheer van het voedselbos. We lopen een ronde door het bos en er zal op verschillende punten stil gestaan worden en een toelichting worden gegeven. De rondleider zal ook zijn/haar best doen om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Of je nu al veel of weinig weet van een voedselbos, de meeste deelnemers gaan met een hoop inspiratie terug naar huis.

Als je het leuk vindt, om een keer te komen kijken, is het verstandig om je op tijd aan te melden. In 2018 hebben we gemerkt dat de belangstelling voor de rondleidingen toeneemt. Om de rondleidingen behapbaar en gezellig te houden, hebben we vorig jaar besloten om het aantal deelnemers te maximeren op 12 personen. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar info@voedselbosvlaardingen.nl. Vermeld bij je aanmelding het aantal personen en je telefoonnummer.

Voel je welkom op één van de volgende data:
  • 24 februari 2019
  • 31 maart 2019
  • 28 april 2019
  • 26 mei 2019
  • 25 augustus 2019
  • 29 september 2019
  • 27 oktober 2019
  • 24 november 2019
De rondleidingen zijn overigens niet gratis. Om het voor iedereen betaalbaar te houden, werken we met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je aan het einde van de rondleiding een donatie doet aan stichting Voedselbos Vlaardingen voor wat je het zelf waard vond. De vrijwilliger die de rondleiding verzorgt, zal deze donatie in ontvangst nemen.

We hopen ook dit jaar weer veel mensen enthousiast te begroeten in ons voedselbos. Wie weet tot ziens.

Wil je zien welke activiteiten we nog meer organiseren? Kijk hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten