Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

vrijdag 12 augustus 2016

Even voorstellen: Suzanne Stolk

In een serie berichtjes met de titel 'Even voorstellen' zullen de betrokkenen bij het Voedselbos Vlaardingen iets over zichzelf vertellen. Aan iedere betrokkene werden zes vragen gesteld. De volgende uit de serie gaat over Suzanne Stolk.

Wie ben je?
Mijn naam is Suzanne Stolk. Al langere tijd - zo'n 16 jaar inmiddels - ben ik met allerhande groene activiteiten bezig. Eerder vooral op het gebied van natuur- en milieu-educatie en sinds twee jaar ondersteun ik het groene vrijwilligerswerk in Zuid-Holland vanuit De Groene Motor. Ook ben ik zelf actief als vrijwilliger, bij Voedselbos Vlaardingen en Stadstuinen Maassluis.


Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Maassluis (West)


Welke rol speel je in het project van de ontwikkeling van het voedselbos Vlaardingen?
Als vrijwilliger ben ik bijna iedere vrijdag samen met collega-vrijwilligers te vinden in het voedselbos. We observeren hoe het bos zich ontwikkelt, bestrijden de grote berenklauw en de braam, brengen nieuwe beplanting aan en we oogsten de eerste producten.


Waarom ben je geïnteresseerd in voedselbossen in het algemeen en dit project in het bijzonder?
Als mensheid hebben we wat mij betreft ergens een verkeerde afslag genomen door een soort strijd met de natuur aan te gaan. Ik ben daarom geïnteresseerd in alle methoden die de balans weer terugbrengen. Wij kunnen ook in onze behoeften voorzien in samenwerking met de natuur in plaats van deze te verwoesten en vervuilen. Voedselbossen, permacultuur en agro-ecologische landbouw zijn goede voorbeelden die bovendien zorgen dat de bodem weer gezond wordt en de natuur diverser.
Dit project in Vlaardingen vind ik interessant omdat het zo dicht bij de bewoonde wereld ligt. Daardoor kunnen mensen gemakkelijk kennis maken met deze ideeën. Verder vind ik het geweldig dat ik zo dicht bij huis aan zo'n project mee kan werken en ervan kan leren. Het is erg boeiend om de ontwikkeling van deze plek te volgen.


Hoe ben je erbij betrokken geraakt?
Via de initiatiefnemers Jeroen en Mirjam Hooijmeijer die ik al kende.


Wat hoop je dat er bereikt wordt met het project?
Meer bekendheid voor voedselbossen waardoor mensen hopelijk weer meer interesse krijgen in de natuur om hen heen en de manier waarop hun voedsel wordt geproduceerd. Het zou geweldig zijn als er op meer plekken van dit soort bossen komen: elke stad en elk dorp een eigen voedselbos, dat lijkt me prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten