Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

maandag 23 mei 2016

Fietsexcursie op 27 mei door Moestuinman

Aanstaande vrijdag start de fietsexcursie van de Moestuinman bij voedselbos Vlaardingen. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via de site van de Moestuinman.

"Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarische gebieden zijn zeer geschikt.

Tijdens de fietstocht bezoeken we voedselbossen in de regio Rotterdam. We starten de tocht bij Voedselbos Vlaardingen en bezoeken tevens een Forest Garden in Schiedam en diverse locaties in Kralingen waaronder Voedselbos Kralingen. Mocht het fietsen een probleem zijn, dan kun je de excursie ook met eigen auto ondernemen. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen en ieder neemt voor de lunch zelf wat te eten en te drinken mee om te delen (‘bring and share’).

Docent: Max de Corte

Datum: vrijdag 27 mei
Tijd: 10 tot 16.30 uur
Locatie: We verzamelen bij Voedselbos Vlaardingen (Boendalenweg) van hieruit fietsen we samen naar de andere locaties.
Kosten: Waardebepaling achteraf (dus niet gratis)"

Inschrijven via deze link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten