Pagina's

vrijdag 15 juni 2018

Op je blote voeten door het voedselbos op 17 juni

Aanstaande zondag 17 juni doet Voedselbos Vlaardingen mee aan de Midden-Delflanddag. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn we open voor bezoekers. In een serie korte berichtjes lichten we het programma van die dag toe. 

Deze keer: het blotevoetenpad.
Op een blotevoetenpad loop je een korte wandelroute, een parcours, over verschillende soorten ondergrond: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Voor kinderen zijn vooral de paden met -bijvoorbeeld- modderplassen heel leuk. Ons blotevoetenpad zal van alles wat hebben.
Het is een ideale activiteit voor dagen met lekker weer, als de temperatuur aangenaam is. Lopen op blote voeten is heerlijk, bevrijdend, een gezonde en speelse manier van natuurbeleving! Leuk voor kleine en grote kinderen!

Je kunt op zondag 17 juni bij ons terecht voor het blotevoetenpad en het maakt niet echt uit hoe laat je komt. Het is leuk om dit met vrienden of familie te doen. Het is wel aan te raden om zelf een handdoekje mee te nemen. (We hebben geen stromend water.) 

Kom je ook?

Het blotevoetenpad is onderdeel van het programma van de Midden-Delflanddag in het voedselbos. Op deze dag wordt er bijvoorbeeld ook gekookt met producten uit het voedselbos, zijn er rondleidingen en is het de hele dag gewoon gezellig. Zo kun je er een leuk dagje uit van maken. Meer informatie over het volledige programma van die dag, vind je hier.

donderdag 14 juni 2018

Genieten van snacks uit het voedselbos

Aanstaande zondag 17 juni doet Voedselbos Vlaardingen mee aan de Midden-Delflanddag. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn we open voor bezoekers. In een serie korte berichtjes lichten we het programma van die dag toe. 

Deze keer de hapjes. Want wat is een voedselbos zonder dat er iets gegeten kan worden?
We maken van de oogst uit het voedselbos verschillende producten. Hoeve Avondrust heeft in hun assortiment een klein lijntje uit het Vlaardingse voedselbos in de schappen. Op Midden-Delflanddag zijn die producten te koop in een kraam.
Maar er wordt natuurlijk ook het één en ander ter plekke klaargemaakt. Denk bijvoorbeeld aan mispelballen met voedselbossaus; weer eens wat anders dan een bitterbal met mosterd. Of kom genieten van een heerlijk kruidenpannenkoekje met voedselbosjam. Dat moet toch lekker gaan smaken!
Bovendien hangen sommige struiken momenteel boordevol fruit. Bij de ingang aan de Zuidbuurt kun je aalbessen plukken en proeven tot je er tonnetje rond van bent. Maar misschien is het wel aardig om ook iets voor anderen te laten hangen. 

En of dat nog niet genoeg is: op een knapperend vuurtje kunnen kinderen popcorn roosteren. Dat is dan wel niet een product uit het voedselbos zelf, maar wel verschrikkelijk leuk om te doen. En nog lekker ook.

Meer informatie over het programma op Midden-Delflanddag vind je hier.

Tot zondag!


dinsdag 12 juni 2018

Programma onder de treurwilg: daar wil je BIJ zijn

Aanstaande zondag 17 juni doet Voedselbos Vlaardingen mee aan de Midden-Delflanddag. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn we open voor bezoekers. In een serie korte berichtjes lichten we het programma van die dag toe. 

Deze keer het programma onder de treurwilg. Daar wil je BIJ zijn.
De Vlaardingse imker Trudy laat je genieten van een meeleef-toneelstuk over het bijenvolk. Zij heeft zelf wel 50.000 bijen vliegen in Vlaardingen. Jij krijgt op zondag de kans om in de huid van één van haar bijen te kruipen. Word een werkster, een dar of een koningin en speel een rol in het verhaal over het bijenvolk.

Er zullen drie sessies zijn: om 14.00 uur, om 14.45 uur en om 15.30 uur. Schuif aan, en luister of speel mee!

Meer informatie over de Midden-Delflanddag in het voedselbos vind je hier.

zaterdag 9 juni 2018

Volgende week Midden-Delflanddag in Voedselbos Vlaardingen

Op zondag 17 juni is het weer zover. De aalbessen hangen al rijp in de struiken en het blote voetenpad is weer klaargemaakt. Voedselbos Vlaardingen doet mee met de Midden-Delflanddag.
Van 11.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom. Je kunt een hapje komen proeven, hier en daar iets plukken, of een rondleiding volgen.

Er worden ter plekke lekkere dingen klaargemaakt op een vuurtje. En er is een speciaal programma onder de treurwilg.

We hebben op een speciaal deel van onze website een overzicht gemaakt van wat je kunt komen doen op die dag. Bekijk dat hier.

Kom je ook?
En neem vooral ook iemand mee. Want samen is het nog leuker.